Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Apps slechtziendheid en AD(H)D

Door Bartiméus is een app ontwikkeld waarmee gebruikers de meest voorkomende varianten van slechtziendheid bij volwassenen kunnen ervaren. Op deze manier krijg je als ‘goedziende’ inzicht in wat iemand met een visuele beperking (nog) ziet. De app heet ‘zien’ en is gratis in de App Store te downloaden. Een camera op je toestel of I-Pad is wel vereist.

De app ADD8 kost € 3,69 in de App Store en is bedoeld als hulpmiddel voor mensen met ADD of ADHD. Je kunt met de timer van de app bijvoorbeeld medicijngebruik instellen (van verschillende medicijnen). Tevens is het maken van een planninglijst mogelijk, of het inspreken van korte reminders of ideeën, of het opslaan van wat je waar gelaten hebt (sleutels, auto, enz.) al of niet in combinatie met een foto. Ook interessant is het onderdeel waarmee ‘foutieve gedachten’ opgespoord kunnen worden.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid