Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Beroepen in beeld

De website ‘Beroepen in Beeld‘ geeft informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Je vindt er filmpjes en beroepsbeschrijvingen, maar ook informatie over de arbeidsmarkt. Het is een website van de 17 kenniscentra van beroepsonderwijs bedrijfsleven die meer dan veertig verschillende branches vertegenwoordigen. Beroepen in Beeld is ontwikkeld door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven zijn vanuit hun taak om de kwalificatiestructuur voor het mbo vorm te geven en de kwaliteit van de leerbedrijven op peil te houden, goed op de hoogte van de beroepsvereisten en actuele ontwikkelingen in beroepen en branches. Vanuit hun taak rond macrodoelmatigheid beschikken zij daarnaast ook over arbeidsmarktinformatie: kans op stage en kans op werk per beroep en per regio. Beroepen in Beeld brengt deze informatie samen op een toegankelijke manier.

Voor leerlingen / cliënten is het mogelijk om hun eigen talenten in beeld te brengen aan de hand van een eenvoudige keuzelijst (duur 15 minuten), waarbij steeds twee keuzes worden voorgelegd (Wat past het beste bij jou? ‘Opruimen’ of ‘Veel vrienden’). De uitkomst kan vergeleken worden met verschillende beroepen.

Voor het gebruik van Beroepen in Beeld in lessituaties is een lesbrief met verschillende goed uitgewerkte ideeën gemaakt. Te lezen op docent.beroepeninbeeld.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid