Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Burn-out: rol voor leidinggevenden!

Interessant artikel in de Volkskrant deze week over burn-out. Naast de bekende feiten (een combinatie van meerdere oorzaken, zowel binnen als buiten het werk, geen goede balans tussen werk en privé), die op het bordje van het individu worden geschoven, laat socioloog Maria Fleischman van de Erasmus Universiteit in een onderzoek zien dat er ook oorzaken zijn aan te wijzen aan de kant van de werkgever (toenemend aantal taken, verstoorde werkrelatie met leidinggevende of collega’s). Werkgevers doen met hun preventiemaatregelen tegen burn-out vaak aan symptoombestrijding, omdat deze meestal gericht zijn op het individu (een cursus timemanagement, een workshop leren omgaan met stress). Zij stelt dan ook, dat juist leidinggevenden een cursus ‘burn-out herkennen’ moeten volgen! Tijdige signalering, echt luisteren en regelmatig overleg zijn essentieel.

Eens of niet eens? In elk geval richt ik me in de cursus ‘stress herkennen en bespreekbaar maken’ (ontwikkeld samen met mijn collega Nanny Landman) al langere tijd op leidinggevenden!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid