Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Hallo wereld!

Via deze blog wil ik informatie delen over ‘duurzame inzetbaarheid’. Inmiddels al op veel manieren gebruikt en daardoor al weer een holle term aan het worden, maar voor mij betekent dit: hoe kan je werk zo afstemmen op werknemers, dat er een win-win situatie ontstaat. Een winsituatie voor de werkgever: werknemers die gelukkig zijn en goed op hun plek zitten, zullen zich beter inzetten, meer presteren, minder uitvallen en kunnen langer aan het werk blijven. En een winsituatie voor de werknemer: als je overwegend met plezier naar je werk gaat, je inspanningen worden gewaardeerd en je hebt het gevoel dat je je capaciteiten optimaal kunt inzetten, zal dit bijdragen aan je geluk…..en dat heeft invloed op je gezondheid, je levenskracht, je gevoel dat je alles uit het leven haalt wat er in zit…je vitaliteit!

Wie ben ik? Mariëtte van Hooff, arbeidskundige, socioloog, maar vooral: vitaliteitscoach. In mijn werk als vitaliteitscoach (onder de naam In Forma, Italiaans voor ‘fit’) komen verschillende dingen samen, waar ik de afgelopen jaren al mee bezig was in verschillende domeinen. In mijn werk is dat het onderzoeken van arbeidsmogelijkheden en ontwikkelingsgericht coachen, gericht op persoonlijke groei en het (leren) omgaan met stresssituaties. In mijn vrije tijd ben ik op verschillende fronten sportief bezig: mountainbiken, skiken, langlaufen, allemaal echt ‘voor de lol’, zodat ik op vakanties lekker de bergen in kan. Maar ook hardlopen, waarbij ik als V50+ (te?) streberig steeds weer de volgende halve marathon sneller wil afleggen! Dat betekent dat ik me verdiep in trainingsmethoden en deze ook zelf uitprobeer. Verder speelt voeding ook een grote rol in het fit blijven en kunnen presteren. Vitaliteit en het werk als vitaliteitscoach heeft te maken met drie pijlers: stressmanagement, functioneel voeden en functioneel bewegen en trainen. En zo komen werk en hobby wel heel dicht bij elkaar. En dat geeft energie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid