Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Het jaar is weer begonnen! Goede voornemens?

Goede voornemens Om van het nieuwe jaar een geslaagd jaar te maken is het eerste wat je misschien gedaan hebt: het maken van goede voornemens. Misschien is het je wel eens opgevallen: goede voornemens gaan meestal over iets wat je niet meer wilt doen. Niet meer roken, niet meer snoepen, niet meer drinken, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat soort voornemens zijn gedoemd om te mislukken, omdat ons brein het woord “niet” precies verkeerd om interpreteert. Probeer maar eens niet aan een roze olifant te denken.  Het woordje niet zorgt er dus voor dat je precies inbeeldt wat je niet wilt en dat voelt dus juist vervelend in plaats van goed. Kleine kans dat het op die manier lukt om je aan je goede voornemens te houden. Dan kan je er net zo goed niet aan beginnen. Wat moet je dan wel doen?

Het is makkelijker om aan iets positiefs te werken dan met iets te stoppen of iets te moeten. Dus.. ‘Ik word gezond en gelukkig oud’ in plaats van ‘Ik stop met roken’. Niet ‘Ik druk me elke dag 20 maal op’, maar ‘Ik zorg dat mijn lichaam mooi en sterk blijft’. Niet ‘Ik stop met geïrriteerd reageren’, maar ‘Ik ben een zorgzame collega, vriend of ouder’.

Maak aantrekkelijke doelstellingen Door aantrekkelijke doelstellingen te maken en je die ook echt voor te stellen, wordt het veel makkelijker om je doelen te halen. Stel je bijvoorbeeld eens voor, wat je allemaal meer of beter kunt dan nu, als je je fitter zou voelen op het moment dat je heel goed voor jezelf zorgt en dingen doet die goed voor je lijf zou zijn. Maak er een levendige voorstelling van in je hoofd. Zie hoe je huid straalt van gezondheid, voel hoe fit je lijf zou voelen en wat je dan allemaal beter kunt dan nu en bedenk hoe blij je zou zijn als je dit lukt. Zie dan welke stappen je allemaal hebt genomen om zo fit te worden en blijf hier net zolang mee doorgaan tot je terugdenkend bij je eerste stap bent. Neem deze stap vervolgens meteen nadat je deze oefening gedaan hebt terwijl je jouw aantrekkelijke doelstelling in gedachten houdt. Gefeliciteerd. Je bent onderweg!

Voor iedereen een gelukkig 2018!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid