Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Informatie autisme bij Uaanzet.nl

De werkgroep ‘Vanuit autisme bekeken’ heeft deze week de website Uaanzet.nl gelanceerd. De site biedt informatie en inspiratie aan mensen in uiteenlopende functies en rollen met als doel meer interesse in en begrip voor mensen met autisme te realiseren. Meer begrip maakt dat autisten beter mee kunnen doen in de samenleving, zo stellen de initiatiefnemers.

In Nederland hebben ongeveer 190.000 kinderen en volwassenen autisme. Autisme komt voor bij mannen en vrouwen en op alle intelligentieniveaus. De aard en intensiteit van autisme varieert per persoon, gedurende de dag en het leven. ‘Vanuit autisme bekeken’ benadrukt op de website dat ieder persoon met autisme anders is en dat het daarom van belang is om met elkaar in gesprek te gaan. De website Uaanzet.nl moet bijdragen aan meer nieuwsgierigheid naar en begrip voor autisme en dus aan meer interesse in elkaar. De beste raad: Ga in gesprek! Citaat: “Je vindt op deze site handreikingen, voorbeelden en tips. Geen handleidingen of protocollen. Want autisme is bij iedereen weer anders. Toon interesse in de persoon, en ga in gesprek om uit te vinden wat hij of zij nodig heeft!”

Interessant is ook de rubriek ‘Bekijk autisme door de ogen van…’ (Ambtenaar of politicus; Arts of psychiater; Coach of begeleider; Onderwijsgevende; Naaste; Politieagent; Sportcoach; Leidinggevende of collega), met bij een aantal categorieën nog een onderverdeling. Steeds wordt heel praktisch informatie gegeven over ‘Wat moet u weten over…’, ‘Wat kunt u doen?’ en ‘Meer informatie.’

Een absolute aanrader!

In het programma ‘Vanuit autisme bekeken’ werken professionals met en zonder autisme samen. Het programma bestaat uit drie onderdelen: een Werkgroep, de Ervaringsraad en de Programma-organisatie. Men  kijkt vanuit het perspectief van mensen met autisme naar welke verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van negen programma’s: niet alleen op het gebied van zorg en ondersteuning, maar ook in werk, sport en het onderwijs. Kijk hier voor informatie over werk en de Folder Werk.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid