Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Kanker en werk

Even voorstellen: ik ben Mariëtte van Hooff, socioloog, vitaliteitsspecialist en arbeidskundige en al sinds 1997 werkzaam als zelfstandig professional. In eerste instantie richtte ik mij vooral op het uitvoeren van arbeidskundig onderzoek: met behulp van praktische testen kijken naar (rest)mogelijkheden van mensen. Hierbij kwam en kom ik  vaak in situaties waarbij veel frustraties en problemen voorkomen hadden kunnen worden als er eerder (of anders) ingegrepen was. Tevens merk ik dat mensen door een meer adequate aanpak eerder in staat zouden zijn om hun werk (gedeeltelijk) te hervatten. Daarom besloot ik dat ik meer preventief en begeleidend wilde gaan werken en volgde ik de opleidingen vitaliteitscoach en vitaliteitstherapeut in 2015.

Bij mijn bedrijf In Forma richt ik me op vitaliteit: programma’s voor organisaties, workshops, coaching en individuele begeleiding gericht op loopbaan, omgaan met stress, verandering van leefstijl, gezonde voeding en functioneel bewegen. In Forma (Italiaans) betekent immers: fit zijn! Fit zijn is vitaal zijn en dat gaat veel verder dan ‘gezond’ zijn. Het heeft te maken met zingeving, betrokkenheid, inspiratie, relaties, autonomie, veranderingsbereidheid en kracht.

Vanuit In Forma geef ik om de twee maanden een interactieve avond bij Inloophuis De Cirkel in Helmond, met als rode draad ‘Kanker en vitaliteit’. Daarnaast heb ik elke eerste dinsdag van de maand een gratis spreekuur voor mensen met vragen op het gebied van kanker en werk. Ondanks de meer of minder goede uitleg door werkgever en bedrijfsarts blijven mensen met veel vragen zitten. Omdat ze de uitleg niet goed ‘vatten’ (concentratie, emotionele blokkade, angst), omdat ze niet de juiste vragen paraat hebben, omdat ze niemand willen lastig vallen, omdat ze de regelingen niet goed kennen, omdat ze de situatie alleen vanuit zichzelf kunnen bekijken en niet vanuit de kant van de werkgever, enz.

Vanuit de ervaringen die ik heb opgedaan vallen me enkele dingen op:

  • Als mensen klaar zijn met hun behandeling vallen ze veelal in een zwart gat. Ineens zijn ze weer helemaal aan zichzelf overgeleverd (zo is het gevoel) en dat dan net in een fase dat ze eigenlijk pas echt gaan beseffen wat er allemaal gebeurd is en wat de mogelijke consequenties zijn. Pas dan komen de emoties boven.
  • Mensen met kanker worden geconfronteerd met drie A’s: Angst (verlies van vertrouwen), Autonomie (verlies van controle en zingeving) en Acceptatie (omgaan met verlies).
  • Men valt terug op de meest basale overlevingsstrategie, afhankelijk van de ontwikkelde copingstijl. Die copingstijl is in het algemeen ook de grote valkuil (en het aangrijpingspunt voor verandering). Mensen die bijvoorbeeld gewend zijn om door te gaan tot het gaatje, doen dat ook in de herstelfase van hun ziekte, met als gevolg blijvende vermoeidheid en na werkhervatting veel kans op hernieuwde uitval.
  • Door gerichte begeleiding met betrekking tot het omgaan met de drie A’s zijn mensen beter in staat om om te gaan met alle emoties, wordt minder vermoeidheid ervaren en zijn ze beter in staat om zelf de regie weer in handen te nemen.

Net in de fase kort na behandeling zou goede begeleiding welkom zijn, om (eerder) te komen tot acceptatie en bezinning op hoe verder. Zeker als het gaat om mensen die nog werkzaam zijn, kan integrale onafhankelijke begeleiding leiden tot minder frustraties, korter ziekteverzuim en minder kans op hernieuwde uitval.

Mocht u medewerkers hebben die kampen met de drie A’s waarvoor ik iets kan betekenen, dan hoor ik graag van u!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid