Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Loopbaanarchitect

Er verandert veel en gaat nog meer veranderen bij bedrijven en op de arbeidsmarkt, daar kan niemand omheen. De fundamenten onder je werk zijn een stuk minder stevig dan vroeger. Sterker nog, er is kans dat jouw baan ingrijpend verandert of zelfs verdwijnt tussen nu en 2020. Het is beter om daar niet lang meer op af te wachten. Daarom is dit het moment om actief in te spelen op deze ontwikkelingen. Advies? Neem zelf de regie. Bouw doelgericht aan je loopbaan en zorg dat je duurzaam inzetbaar blijft. In de eigen organisatie of elders op de arbeidsmarkt.

Overal in Nederland zijn instellingen, overheidsorganisaties, corporaties en bedrijven zich ingrijpend aan het herbezinnen. Taken worden wegbezuinigd of uitbesteed, functies veranderen, banen verdwijnen. Dat betekent een hoop veranderingen. Oude zekerheden worden serieus bedreigd.

De Loopbaanarchitect (dat ben je zelf)

De brochure De Loopbaanarchitect (dat ben je zelf) is gemaakt in opdracht van CAO-partijen in de branche van Woningcorporaties. Hoewel er hier en daar specifieke tips en verwijzingen zijn, is het boekje prima geschikt voor iedereen die actief met zijn of haar loopbaan aan de slag wil gaan. Wat kan je zelf doen?

Wacht niet af

Het is niet verstandig om af te wachten. Werknemers kunnen zelf invloed uitoefenen door stil te staan bij hun inzetbaarheid als werknemer.

  • Waar liggen hun specifieke talenten, kansen en mogelijkheden?
  • Nu en later?
  • In de huidige organisatie of elders op de arbeidsmarkt?

Als werknemers ervoor zorgen dat ze breed inzetbaar zijn, dan blijven ze ook in onzekere tijden aantrekkelijk voor hun huidige werkgever of voor een eventuele nieuwe werkgever.

Architect van je eigen loopbaan

De hamvraag is of jij fluitend naar je werk gaat, nu en in de toekomst. Bepaal daarom nu je eigen richting en neem je maatregelen. Zodat je waardevol blijft voor de arbeidsmarkt, of dat nu bij je eigen werkgever is, of misschien in een andere organisatie.
In het gratis boek De Loopbaanarchitect (dat ben jezelf!) vind je veel tips en hulpmiddelen om je loopbaan richting te geven.

Overleg met je werkgever

Zijn er naar jouw idee in de organisatie niet genoeg mogelijkheden voor je ambities, leg je daar niet bij neer. Overleg met je werkgever, stap naar de afdeling P&O of praat met een lid van de ondernemingsraad over duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie.
Zolang je alert blijft en jezelf blijft ontwikkelen, kun je alle veranderingen met vertrouwen tegemoet zien.
Dan staat je loopbaan als een huis.

Op de website van bijvoorbeeld het Fonds Leren en Werken Wooncorporaties vind je meer informatie, o.a. over de mogelijkheden voor coaching.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid