Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Melba ook voor fysieke kenmerken!

Vorige week hadden we in Nederland de primeur: Frau Dr. Anke Kleffmann en Feli Föhres presenteerden tijdens een Melba themadag bij revalidatiecentrum Bliksembosch (Libra Zorggroep) de nieuwe Melba module Mai…… Mai staat voor ‘Merkmale Aus Imba’. Tijdens de ontwikkelingsfase maakte Melba nog deel uit van een groter project en was het een onderdeel van IMBA (Integration von Menschen mit Behinderungen in Arbeit). Het totale systeem telde maar liefst 176 kenmerken, waaronder de 29 sleutelkwalificaties van Melba. Wij hebben ervoor gekozen om alleen met dat gedeelte te gaan werken binnen Nederland. We krijgen wel vaak vragen of je met  Melba ook iets ‘kunt’ met fysieke factoren.

Tot op heden kan dat niet: je kunt alleen op het profielformulier aangeven of het nodig is om rekening te houden met lichamelijke beperkingen. En als dat zo is kan je deze verder zelf op eigen wijze beschrijven. Aangezien er ook in Duitsland behoefte is om systematisch te kijken naar fysieke beperkingen en deze gestandaardiseerd vast te leggen is er een verdere ontwikkeling in gang gezet. Met de module Mai wordt het mogelijk om een 23-tal fysieke kenmerken vast te leggen op soortgelijke wijze als dat met Melba gebeurt: aan de hand van definities, een vijfpuntsschaal waarbij 3 het gemiddelde niveau is en de mogelijkheid om zowel een capaciteiten-, eisen- als een vergelijkingsprofiel te maken. Mai komt als proef in december in Duitsland ter beschikking en zal halverwege 2013 zijn definitieve vorm krijgen. Wordt vervolgd…..

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid