Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Rechtstreeks naar doelgroepregister

De Participatiewet is nog geen half jaar jong of er wordt alweer in gewijzigd. Reden is het matig vollopen van het doelgroepregister, waaruit werkgevers kunnen putten die op zoek zijn naar werknemers met een garantiebaan indicatie. Om ervoor te zorgen dat dit doelgroepregister sneller gevuld wordt, kunnen burgers zich voor een beoordeling arbeidsvermogen nu rechtstreeks wenden tot UWV.

Zij hoeven dus niet meer eerst naar de gemeente om in aanmerking te komen voor een Indicatie banenafspraak. Gemeenten hoeven ook niet langer meer te betalen voor een beoordeling arbeidsvermogen!
Ook de rol van de VSO-, PrO-scholen en ROC’s met entree-opleidingen wordt aangepast. Scholen krijgen een adviserende rol bij de Aanvraag Beoordeling arbeidsvermogen
De ervaring leert dat veel leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en entree-opleidingen mogelijk behoren tot de doelgroep van de banenafspraak. De scholen krijgen daarom een belangrijke rol bij de aanvraag beoordeling arbeidsvermogen; zij kennen de leerlingen goed en hebben als regel een visie op hun participatiemogelijkheden. Leerlingen en hun ouders/verzorgers wordt daarom aangeraden om het aanvraagformulier samen met de school in te vullen. Ook deze leerlingen kunnen zich rechtstreeks bij UWV melden om vast te stellen of ze binnen de doelgroep vallen. Meer informatie via www.samenvoordeklant.nl.

Een reden te meer voor scholen om met Melba te onderbouwen waarom zij vinden dat een leerling tot de doelgroep behoort!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid