Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Uitstel samenvoeging WGA vast en flex

Op 20 februari 2015 verscheen een brief van minister Asscher aan de Tweede kamer dat hij voornemens is om de samenvoeging WGA – vast en – Flex uit te stellen van 1 januari 2016 naar 1 januari 2017. Verzekeraars krijgen zo langer de tijd om zich voor te bereiden.

Verzekeraars hebben flinke verliezen geleden op de WGA-eigenrisicodrager verzekeringen, ruim 1,6 miljard. Sommige verzekeraars zijn gestopt en bovenop dit alles werd ook nog een rechtszaak door een verzekeraar verloren om de premies en-bloc te verhogen. Verzekeraars hebben een afwachtende houding aangenomen als het gaat om het offreren van de premie voor een WGA-eigenrisicodragerschap verzekeringen. Er komt een extra risico bij, de werknemer welke ziek uit dienst is gegaan en na 104 weken een WGA-uitkering ontvangt (Wet BeZaVa).

Dat minister Asscher de samenvoeging van de WGA-vast en -Flex verplaatst naar 2017, betekent dat verzekeraars langer de tijd krijgen om zich voor te bereiden op dit extra risico. De uiteindelijke groep die daadwerkelijk voor rekening komen van de werkgevers vallen alleszins mee. Zwangerschapverlof, orgaandonatie, werknemers met een status als gevolg van een eerder uitkering en uitzendkrachten komen niet voor rekening van de werkgever. Er blijft een kleine groep over welke na 104 weken ziektewet een WGA-flex uitkering daadwerkelijk krijgen. Er geldt een eerstejaarsbeoordeling voor de Ziektewet om te beoordelen of zij inmiddels weer in staat zijn om te werken en daardoor wel of niet aanmerking komen voor een tweede jaar Ziektewetuitkering. Daarmee is de kans verkleind dat mensen een WGA-uitkering krijgen na een periode van 104 weken.

Lees meer in het artikel van Angelo Wiegmans

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid