Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Week van de werkstress

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werk gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil daarom werkstress bespreekbaar maken en terugdringen. Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie van SZW daarom de Check Je Werkstress Week. Tijdens deze dagen wordt er samen met ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en bedrijven als ING, De Baak, Siemens en het Amphia Ziekenhuis aandacht besteed aan werkstress.
Signalen als slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Bij vele organisaties zijn er collega’s of werknemers die vanwege werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet of nauwelijks aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid