Direct contact: 0492-574830 info@vanhooffarbeidskundigadvies.nl

Ziekteverzuim vaak gevolg van conflict

Langdurig ziekteverzuim heeft in 6 van de 10 gevallen geen medische oorzaak. Het gaat dan met name om privéproblemen of een arbeidsconflict.

Voor werkgevers is het lastig om dit boven water te krijgen. Wat is er nou aan de hand? Veel werknemers blijven in deze situatie hangen in een soort niemandsland. Niet ziek, maar ook niet werken. Een onjuiste inschatting van een ziekmelding verhindert een adequate aanpak, terwijl die cruciaal is voor een succesvolle oplossing.

Afgelopen oktober is de nieuwe Stecr Werkwijzer ARBEIDSCONFLICTEN gelanceerd. Hierin wordt gewerkt volgens een uitermate gestructureerde en oplossingsgerichte benadering. De maker van deze werkwijzer Paul ter Wal laat in dit filmpje van ongeveer vijf minuten een voor[proefje zien. Kijk video.

Als arbeidskundige wordt ik vaak om een arbeidsonderzoek gevraagd op het moment dat er al heel veel aan de hand is. Soms is dat niet te vermijden, maar heel vaak gaat het om situaties die voorkomen hadden kunnen worden door al veel eerder preventief actie te ondernemen! Dat kan zijn het afnemen van een op preventie gerichte vragenlijst, zoals de AVEM, dat kan zijn door tijdig een ‘Werkenergieanalyse’ uit te voeren, een coachingstraject aan te bieden of gericht arbeidsonderzoek te doen. Jammer, want de kosten wegen niet op tegen de kosten van ziekteverzuim en al de verspilde energie en menselijk leed, van beide zijden!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid